Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Najzdrowszy z własnego pieca

wa
Na zdjęciu: pan Rafał z żoną Barbarą. Oboje byli gośćmi Festiwalu Smaków w Wielgiem.
Na zdjęciu: pan Rafał z żoną Barbarą. Oboje byli gośćmi Festiwalu Smaków w Wielgiem. fot. Wojciech Alabrudziński
Jaki chleb jest najzdrowszy? Zrobiony własnymi rękami, domowy - przekonuje Rafał Leksandrowicz z Baranów, gm. Lipno.

Pan Rafał nie dość, że sam opracował recepturę wypieku smacznego żytniego chleba na zakwasie, to jeszcze wraz z sąsiadem miele mąkę na pieczywo. - Taki chleb nie ma sobie równych, wspomaga pracę jelit, jest bogaty w minerały i sprzyja odchudzaniu. A zaczęło się tak - żona ze względów zdrowotnych nie może jeść pszenicy, więc sam zająłem się recepturą i wypiekiem zdrowego pieczywa żytniego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska