Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nasze Dobre 2013. Murmiłło promuje na chleb żytni z ziemniakami [wideo]

Jakub Stykowski
Najpierw upiekł go Adam Mrozik, piekarz z Bydgoszczy, według przepisu swojej babci Anieli. Pierwszy bochenek powstał w Bieszczadach.

Zasmakował znajomym pana Adama. To miał być eksperyment, produkt stworzony jakby na przekór temu, że polska żywność nie jest już tak dobrej jakości, jaka była za czasów jego dzieciństwa. Pan Adam przypomniał sobie recepturę i upiekł chleb z przepisu babci.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska