https://pomorska.pl
reklama

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2016. Agromlecz stawia na tradycyjne "Masło Ekstra " [zgłoszenie]

(d-ka)
Przedsiębiorstwo Agromlecz w Lipnie to stały uczestnik naszej rywalizacji. W tym roku promuje "Masło ekstra". Produkuje je tradycyjną metodą z najlepszych surowców pochodzących od rolników z powiatu lipnowskiego.

Masło z Agromleczu jest naturalne, nie zawiera konserwantów, ma 82 proc. tłuszczu.bogate źródło energii, witamin oraz kwasów tłuszczowych. Ma smak, zapach i kolor charakterystyczny dla świeżego, wiejskiego masła.

Agromlecz produkuje jeszcze m.in.: Stołowe Śmietankowe, mix do kanapek, maślankę, jogurty, serek o smaku waniliowym, twarogi i śmietankę o 30 proc. zawartości tłuszczu. Za swoje wyroby był wielokrotnie nagradzany, np. w naszym plebiscycie.
Posiada ponad 20-letnią tradycję. Zajmuje się w głównej mierze skupem i przetwórstwem mleka. To mleczarnia średniej wielkości. Dla poprawienia jakości produktów oraz wydłużenia terminu ich przydatności do spożycia, spółka zmodernizowała zakład - wymieniła w nim wszystkie urządzenia. Skorzystała przy tym pomocy unijnych pieniędzy.

Zapraszamy także inne firmy do udziału w dziewiątej edycji plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2016. Znak jakości Gazety Pomorskiej".

Tradycyjnie wskażemy wzorowe marki z regionu. W tym roku przyjmujemy zgłoszenia artykułów spożywczych w następujących kategoriach: mięso i wędliny, pieczywo, nabiał, produkty ekologiczne, przetwórstwo i cukiernictwo. To propozycja dla przedsiębiorców na terenie objętym zasięgiem naszej gazety. Wystarczy, że wypełnią zgłoszenie i przekażą naszemu przedstawicielowi.

Laureatów wybiorą najlepsi fachowcy z branży: Maciej Gon-cerzewicz, szef kuchni Restauracji Sowa w Bydgoszczy (przewodniczący kapituły), Krzysztof Bielawski, szef kuchni z Torunia, Sebastian Ferenc, szef kuchni City Hotelu w Bydgoszczy, Agata Jędraszczak, właścicielka szkoły gotowania i platformy kuchniaagaty.pl, Marcin Szukaj, współwłaściciel Restauracji Kuchnia w Bydgoszczy - szef kuchni. Nasi eksperci przygotują - z dostarczonych artykułów - dania i je ocenią. Powstanie też unikatowy przepis z produktów laureata do używania w celach promocyjnych.

Jak w poprzednich latach, swój tytuł przyznają również nasi Czytelnicy i Internauci.

Zgłoszenia przyjmuje i informacji na ten temat udziela Grzegorz Zajączkowski, tel. 697 770 279, e-mail: grzegorz. [email protected].

Biznes

Dalszy ciąg artykułu pod wideo ↓
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska