Masło z Agromleczu jest naturalne, nie zawiera konserwantów, ma 82 proc. tłuszczu.bogate źródło energii, witamin oraz kwasów tłuszczowych. Ma smak, zapach i kolor charakterystyczny dla świeżego, wiejskiego masła.
Agromlecz produkuje jeszcze m.in.: Stołowe Śmietankowe, mix do kanapek, maślankę, jogurty, serek o smaku waniliowym, twarogi i śmietankę o 30 proc. zawartości tłuszczu. Za swoje wyroby był wielokrotnie nagradzany, np. w naszym plebiscycie.
Posiada ponad 20-letnią tradycję. Zajmuje się w głównej mierze skupem i przetwórstwem mleka. To mleczarnia średniej wielkości. Dla poprawienia jakości produktów oraz wydłużenia terminu ich przydatności do spożycia, spółka zmodernizowała zakład - wymieniła w nim wszystkie urządzenia. Skorzystała przy tym pomocy unijnych pieniędzy.
Zapraszamy także inne firmy do udziału w dziewiątej edycji plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2016. Znak jakości Gazety Pomorskiej".
Tradycyjnie wskażemy wzorowe marki z regionu. W tym roku przyjmujemy zgłoszenia artykułów spożywczych w następujących kategoriach: mięso i wędliny, pieczywo, nabiał, produkty ekologiczne, przetwórstwo i cukiernictwo. To propozycja dla przedsiębiorców na terenie objętym zasięgiem naszej gazety. Wystarczy, że wypełnią zgłoszenie i przekażą naszemu przedstawicielowi.
Laureatów wybiorą najlepsi fachowcy z branży: Maciej Gon-cerzewicz, szef kuchni Restauracji Sowa w Bydgoszczy (przewodniczący kapituły), Krzysztof Bielawski, szef kuchni z Torunia, Sebastian Ferenc, szef kuchni City Hotelu w Bydgoszczy, Agata Jędraszczak, właścicielka szkoły gotowania i platformy kuchniaagaty.pl, Marcin Szukaj, współwłaściciel Restauracji Kuchnia w Bydgoszczy - szef kuchni. Nasi eksperci przygotują - z dostarczonych artykułów - dania i je ocenią. Powstanie też unikatowy przepis z produktów laureata do używania w celach promocyjnych.
Jak w poprzednich latach, swój tytuł przyznają również nasi Czytelnicy i Internauci.
Zgłoszenia przyjmuje i informacji na ten temat udziela Grzegorz Zajączkowski, tel. 697 770 279, e-mail: grzegorz. [email protected].
