Kolejny raz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, razem z KPODR w Minikowie i Urzędem Marszałkowskim szuka najlepszych regionalnych produktów żywnościowych, najlepszych dań i potraw regionalnych. "Głównym celem konkursu jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych produktach żywnościowych, ich promocja, a także przygotowanie wytwórców do zdobywania unijnych certyfikatów", wyjaśnia Ośrodek.
Czas na zgłoszenia produktu/produktów oraz dań i potraw w ramach konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów" mija 10 kwietnia 2017. Wypełnione formularze (do pobrania na stronie kpodr.pl) należy wysłać na adres:
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie
89-122 Minikowo
z dopiskiem: NKD – Smaki Regionów
Lista ubiegłorocznych laureatów: Poznaj kulinarne smaki regionów 2016. Oto najlepsze na Kujawach i Pomorzu