https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Niezdrowe jak wieprzowina? Gorszej jakości jak mięso pakowane? Prawda czy mit?

(d-ka)
pixabay.com
Witold Choiński, prezes Związku "Polskie Mięso" uważa, że polski konsument wciąż wierzy, że mięso wieprzowe jest niezdrowe, a to jest nieprawda.

- Jednak, że się myli, nie usłyszy na pewno od znanego dietetyka w telewizji, a przypomnę, że wieprzowina zawiera mniej cholesterolu niż inne mięsa i ma więcej żelaza. Mitem jest również to, że żywność pakowana jednostkowo jest gorszej jakości i nieświeża. Wręcz przeciwnie, jest lepsza, nikt jej nie dotyka, nie leży obok innego mięsa, do opakowania nie dostaną się bakterie. W tej sprawie pomagają kształtować świadomość Lidl i Biedronka, które pakują żywność - dodaje Witold Choiński.

Ekspert: Dużym sieciom nie zależy, by wędliny były super jakości. Almie zależało i jak skończyła?

Cała prawda o mięsie. Jak najlepiej je jeść? (x-news/TVN):

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

K
Karolina
Bo skąd ta czerwona śmierdząca apteką padlina,na żeberkach grama tłuszczu,w rozmrożonej folii pełno wody. Po słoninie wspomnienie PRL jak i nie kombinowanym boczku na pachnącą jajecznicę. Dobrze,że czasem rodzina poratuje z zabronionego jak za okupacji,domowego tuczu i uboju...
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska