Orzechy włoskie - takie osoby nie mogą ich jeść
Końcówka września i październik to czas zbiorów orzechów włoskich. To właśnie wtedy spadają z drzew, a zielona otoczka z łatwością odchodzi od orzecha. Orzechy należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Jeżeli mamy miejsce, najlepiej wstawić je do lodówki, wtedy będziemy mogli cieszyć się ich smakiem cały rok. Orzechy włoskie mogą być popularną przekąską oraz dodatkiem do dań i deserów. Osoby o pewnych schorzeniach powinny jednak na nie uważać.
Przeczytaj także: Warzywa na odchudzanie - dieta. Te warzywa wspomagają trawienie i oczyszczają organizm
Orzechy włoskie - jak masz te objawy, nie jedz ich
Orzechy włoskie zawierają w sobie białko, witaminy i składniki mineralne, takie jak: wapń, magnez, żelazo, potas, cynk, sód, a także wielonasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Powszechnie uważane są za zdrowe, nie można jednak przesadzać z ich ilością. Dietetycy zalecają jeść ok. 7 całych orzechów łuskanych dziennie. Niektóre osoby powinny całkowicie wykluczyć je z diety.
Kto nie może jeść orzechów włoskich? Jakie osoby powinny uważać na orzechy włoskie? Sprawdź w poniższej galerii.
