https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Poznamy nowe smaki...

wa
Na zdjęciu: Mirosława Wilk z Wielgiego, która na festiwal przygotuje rybę w galarecie.
Na zdjęciu: Mirosława Wilk z Wielgiego, która na festiwal przygotuje rybę w galarecie. fot. Wojciech Alabrudziński
Lokalna Grupa Działania Gmin Dobrzyńskich Region Południe organizuje Festiwal Smaku.

Warunkiem uczestnictwa w imprezie jest przygotowanie tradycyjnej potrawy Ziemi Dobrzyńskiej. Zebrane przepisy zostaną powielone i powstanie z nich książka kucharska. Panie z każdej gminy mogą przygotować 4 potrawy, za każdą z nich otrzymają upominek. - Do tej pory mamy zgłoszonych już sześćdziesiąt potraw - mówi Agnieszką Bieńkówska-Sliwińska z LGD. Impreza odbędzie się w najbliższą środę o godz. 16.00 w "Folwarku Mat-Era" we Wielgiem. Szczegóły pod nr tel. 54 253 05 38.

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska