5 z 12
Ciasto zagniatamy, by było elastyczne. Chwilę je wyrabiamy,...
fot. KR

Zagniatanie ciasta

Ciasto zagniatamy, by było elastyczne. Chwilę je wyrabiamy, aby było gładkie i sprężyste

6 z 12
Ciasto musi chwilę poleżeć. Należy je zawinąć w bawełnianą...
fot. KR

Ważna wskazówka

Ciasto musi chwilę poleżeć. Należy je zawinąć w bawełnianą ściereczkę i odstawić

7 z 12
Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy niewielkie krążki....
fot. KR

Przygotowanie ciasta do lepienia

Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy niewielkie krążki. Można szklanką lub specjalnym wykrawaczem/foremką, którym możemy też zlepiać pierogi.

8 z 12
Na każde wycięte kółko nakładamy faszerowaną śliwkę
fot. KR/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowanie pierogów

Na każde wycięte kółko nakładamy faszerowaną śliwkę

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak wyglądał Międzynarodowy Dzień Tańca w Chełmnie. Mamy zdjęcia

Tak wyglądał Międzynarodowy Dzień Tańca w Chełmnie. Mamy zdjęcia

Korki na starym moście w Toruniu. Wiemy, co się wydarzyło - kolizja bmw i seata

Korki na starym moście w Toruniu. Wiemy, co się wydarzyło - kolizja bmw i seata

Większość radnych Grudziądza zbojkotowała apel do władz PKP, aby ruszył remont dworca

Większość radnych Grudziądza zbojkotowała apel do władz PKP, aby ruszył remont dworca

Zobacz również

Większość radnych Grudziądza zbojkotowała apel do władz PKP, aby ruszył remont dworca

Większość radnych Grudziądza zbojkotowała apel do władz PKP, aby ruszył remont dworca

Najpiękniej pachnące kwiaty późnej wiosny. Otulą zapachem ogród i dom

Najpiękniej pachnące kwiaty późnej wiosny. Otulą zapachem ogród i dom