https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Robot dla pani domu

(pio)
fot. artgd.pl
Czym się kierować, wybierając robota kuchennego?

Roboty służą do wyrabiania i mieszania ciast, cięcia owoców i warzyw, ubijania piany z białek.

Przycisk na starcie
Zaczynają pracować, gdy naciśniemy przycisk lub pokrętło. Można w nich regulować prędkość pracy. Są i takie, które automatycznie dostosowują prędkość, zależnie od tego, czy chcemy coś rozdrobnić lub wymieszać czy zmienić wszystko szybko w miał. Sterowanie elektroniczne ułatwia dobór prędkości pracy do tego, co zamierzamy robić.

Blender jak dzbanek
Wszystkie modele mają również wyciskarkę do cytrusów oraz blender (wygląda jak dzbanek z ruchomymi nożykami wewnątrz) do robienia koktajli i miksowania zup. W innych, droższych modelach są także: trzepaczka do ubijania, nasadka hakowa, nóż metalowy, tarcza do plasterków, łopatka, tarcza do wiórek, tarcza do frytek, tarcza do przecierania ziemniaków, popychacz, przycisk szybkiego czyszczenia, zabezpieczenie przed włączeniem w przypadku otwarcia się pokrywy.

Przeczytaj uważnie
Przy zakupie powinniśmy zwrócić uwagę na to, czy na obudowie są rysunki pokazujące, jaki przycisk jest do czego. Przed uruchomieniem trzeba przeczytać instrukcję obsługi. Bez tego ani rusz!

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska