1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Rosół to jedna z ulubionych zup wielu Polaków. Tradycyjnie...

Rosół to jedna z ulubionych zup wielu Polaków. Tradycyjnie przyrządza się go na bazie drobiu z dodatkiem warzyw. Szefowie kuchni znają jednak pewne triki, które pozwalają podkręcić jego smak i wzbogacić o jeszcze więcej wartości odżywczych.

W galerii podpowiadamy, co warto dodać do rosołu!

2 z 9
Pomidor...

Pomidor

Dzięki niemu rosół stanie się bardziej klarowny, zyska na kwaskowości i łagodności, a dodatkowo nabierze złocistego koloru!

3 z 9
Kapusta...

Kapusta

Sprawi ona, że rosół będzie bardziej słodkawy i dodatkowo zrekompensuje posmak tłuszczu.

4 z 9
Imbir i goździki...

Imbir i goździki

Wiele osób może zdziwić się słysząc o tym pomyśle, ale do rosołu warto dodać imbir i goździki - zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Wywar stanie się bardziej rozgrzewający, bakteriobójczy i pozwoli nam skuteczniej rozprawić się z przeziębieniem.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Emerytury groszowe w Polsce - taka jest średnia stawka. Tyle osób w Polsce ją dostaje

Emerytury groszowe w Polsce - taka jest średnia stawka. Tyle osób w Polsce ją dostaje

Miasto Polskich Mistrzów Olimpijskich i Roberta Lewandowskiego nabiera kształtów

Miasto Polskich Mistrzów Olimpijskich i Roberta Lewandowskiego nabiera kształtów

W Grudziądzu: skromna uroczystość w 80. rocznicę zakończenia II wojny światowej

W Grudziądzu: skromna uroczystość w 80. rocznicę zakończenia II wojny światowej

Zobacz również

XIII Majówka Jazzowa w Lubostroniu rozpoczyna się w piątek, 9 maja, wieczorem

NASZ PATRONAT
XIII Majówka Jazzowa w Lubostroniu rozpoczyna się w piątek, 9 maja, wieczorem

Inwazja chrabąszczy i poranne przymrozki mocno zaszkodziły lasom w regionie

Inwazja chrabąszczy i poranne przymrozki mocno zaszkodziły lasom w regionie