- godz. 10 Otwarcie wystawy dla publiczności
- godz. 10.30 Pokaz filetowania karpia – ring
- godz. 11 Oficjalne otwarcie i powitanie uczestników - dyrektor KPODR
- god. 11.30 Szczupak faszerowany (pokaz) – „Zespół Pałacowo-Parkowy” z Sypniewa
- godz. 12.30 Pokaz filetowania karpia – Jan Bagrowski, Gospodarstwo Rybackie Ślesin – ring
- godz. 13.30 Pokaz przygotowania sandacza smażonego w sosie holenderskim – Bankiet W. Królak
- godz. 14.30 Pierogi nadziewane karpiem (pokaz) – Zajazd „WiK”
- godz. 16 Zakończenie
Święto Kapusty w Brukach Unisławskich. Gwiazdą będzie Ryszard Rynkowski
W programie imprezy w Minikowie również prezentacja chowu i hodowli karpia nakielskiego, wystawa rękodzieła i twórczości ludowej, produktów i potraw lokalnych i tradycyjnych, sprzedaż miodów, promocja Ekomuzeum Doliny Noteci – animacje przyrodnicze.
Chcesz wystawić swoje produkty? Zadzwoń pod numer 52 386 72 49 lub napisz maila: [email protected].