Tomasz Welter, doświadczony szef kuchni i trener kulinarny był ekspertem podczas warsztatów wielkanocnych w Grucznie. Zrobił majonez i chrzan.
Majonez powstał na oleju rydzowym. Nie jest to olej z grzybów, lecz z nasion lnianki siewnej. Ma złotą barwę i orzechowy smak.
Olej, który wykorzystał pan Tomasz, był z dodatkiem różnorodnych ziół. Jeszcze inne pojawiły się później w majonezie. Majonez Tomasza Weltera nie zawierał jaj, za do dodatek jogurtu greckiego.
Chrzan też powstał bez żółtek. Tomasz Welter zrobił podstawową wersję – z dodatkiem cytryny i śmietany.
Jak zrobić lekki majonez i chrzan? Zobaczcie w naszej galerii.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?