Zobacz wideo: Polskie odmiany jabłek i ich zastosowanie
Jajka można przygotowywać na wiele sposobów. Są uwielbiane przez dzieci i dorosłych, są stosunkowo niedrogie i łatwo dostępne. Jajka to jeden z najbardziej wszechstronnych produktów spożywczych. Można je spożywać samodzielnie albo jako dodatek do potraw.
Jednak z jajkiem trzeba się obchodzić jak z... jajkiem. Już w trakcie rozbijania jajek można popełnić wiele błędów, które mogą mieć przykre skutki.
To Cię może też zainteresować
Jest wiele sposobów, aby zepsuć jajko - od rozbicia skorupki do oddzielenia białka od żółtka można zniszczyć jajko, zanim jeszcze zacznie się cokolwiek z niego przyrządzać.
Jest wiele błędów, które można popełnić podczas rozbijania jajek. Oto 8 błędów, które popełniamy najczęściej. Sprawdź, czy też tak robisz:
