Zobacz wideo: Jak przechowywać jajka? Czy warto trzymać je w lodówce?
Czym zastąpić jajko w przepisie?
Jajka to podstawowy składnik wielu przepisów zarówno słodkich, jak i wytrwanych. Jajka działają jak spoiwo, umożliwiają dokładne połączenie składników a także dodają wilgoci.
Zamienniki jajek - który wybrać?
Decyzja, który substytut jajek wybrać, zależy od tego, czy jajko w przepisie jest używane jako spoiwo, zakwas, czy tylko jako składnik dodający wilgoci.
Czym zastąpić jajka w przepisach? Pieczenie i gotowanie bez jajek jest całkowicie możliwe dzięki tym łatwym zamiennikom, które prawdopodobnie każdy ma w swojej kuchni.
Sprawdź najlepsze zamienniki jajek w poniższej galerii:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?