Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki na zupę ogórkową należy dodawać i gotować w...
fot. pixabay.com

Te błędy popełniamy przy gotowaniu zupy ogórkowej. Przez to ogórkowa traci tradycyjny smak

Zupa ogórkowa - oto kolejność dodawania składników

Składniki na zupę ogórkową należy dodawać i gotować w odpowiedniej kolejności. Najpierw do garnka powinno trafić mięso lub ryby. Wrzucanie mięsa do wrzątku to błąd - smak i aromat mięsa uwalnia się podczas powolnego gotowania. Należy je zatem wrzucić do zimnej wody, pamiętając, że zbyt duża ilość wody nie wyciągnie z mięsa odpowiedniego smaku. Następnie dodaje się przyprawy a na końcu - warzywa, również w konkretnej kolejności. Czytaj o tym na kolejnym slajdzie >>>>>

Zobacz również

Odpust w parafii świętego Stanisława w Kielcach z biskupem Piotrowskim [ZDJĘCIA]

Odpust w parafii świętego Stanisława w Kielcach z biskupem Piotrowskim [ZDJĘCIA]

Piłkarskie Orły. Angel Rodado - wiślacki cyborg szykuje się na Lechię...

Piłkarskie Orły. Angel Rodado - wiślacki cyborg szykuje się na Lechię...

Polecamy

Ogień olimpijski dotarł do wybrzeży Francji. Początek sztafety olimpijskiej

Ogień olimpijski dotarł do wybrzeży Francji. Początek sztafety olimpijskiej

Jest śledztwo ws. Tomasza Szmydta. Chodzi o działalność dla obcego wywiadu

Jest śledztwo ws. Tomasza Szmydta. Chodzi o działalność dla obcego wywiadu

Walka polskich szczypiornistów o mundial. Obowiązek pomimo problemów

Walka polskich szczypiornistów o mundial. Obowiązek pomimo problemów