Karp to najbardziej wigilijna ryba, która gości na wielu stołach w polskich domach. Możliwości przyrządzenia karpia jest wiele, od tradycyjnie smażonych dzwonków, po rybę w galarecie czy nawet po grecku. Większość z nas karpia je tylko raz w roku od święta. A jak się okazuje to błąd. Karp ma wiele składników odżywczych i bardzo dobry wpływ na nasz organizm. Co się dzieje, gdy jemy karpia? Postanowiliśmy sprawdzić, kto powinien jeść karpia, a kto go unikać! Plusy i minusy jedzenia karpia na kolejnych zdjęciach >>>
archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Karp to najbardziej wigilijna ryba, która gości na wielu stołach w polskich domach. Możliwości przyrządzenia karpia jest wiele, od tradycyjnie smażonych dzwonków, po rybę w galarecie czy nawet po grecku. Większość z nas karpia je tylko raz w roku od święta. A jak się okazuje to błąd. Karp ma wiele składników odżywczych i bardzo dobry wpływ na nasz organizm. Co się dzieje, gdy jemy karpia? Postanowiliśmy sprawdzić, kto powinien jeść karpia, a kto go unikać!
Miłośników karpia nie brakuje. Jest to jednak dość tłusta ryba, która ma także swoich przeciwników.
Karp to jednak jedna z wielu ryb, które mają dobry wpływ na nasz organizm. Jedzony regularnie poprawia pracę serca i pamięć, a nawet wpływa za zwiększenie odporności organizmu. A jak jeszcze wpływa jedzenie karpia na nasze zdrowie?
Nie żebym się czepiał, ale wybrać spośród tysięcy zdjęć dostępnych w necie zdjęcie amura na pierwszym planie, zamiast karpia o, którym się pisze to musi być zonk...
Prawda, ale jest też w 'kasarku' karp (golec)
X
XXX
Nie żebym się czepiał, ale wybrać spośród tysięcy zdjęć dostępnych w necie zdjęcie amura na pierwszym planie, zamiast karpia o, którym się pisze to musi być zonk...
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl