09:00 – 09:15 Otwarcie szkolenia, omówienie programu – Aleksandra Gajos KPODR w Minikowie
09:15 – 10:15 Czym jest SIR oraz „Współpraca” – cele działania i warunki uzyskania wsparcia – Marek Nowacki KPODR w Minikowie
10:15 – 10:45 Rozbiór tuszki gęsi, luzowanie tuszki – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj”
10:45 – 13:00 Przygotowanie produktów przetworzonych na bazie gęsiny. Wędzenie produktów przetworzonych – wędzenie na gorąco lub na zimno – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj” w Sopocie
13:00 – 13:30 Przerwa kawowa + poczęstunek z przygotowanych przez uczestników potraw
13:30 – 16:00 Możliwości wykorzystania wywarów z mięsa gęsiego na potrawy – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj”
Zainteresowani udziałem powinni wykręcć nr 506 392 900. Liczba miejsc ograniczona.