Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wędzenie gęsiny na zimno i gorąco, czyli szkolenie w Minikowie

Redakcja
Grzegorz Dembiński
To ostatnia zapisy! W Minikowie zostanie zorganizowane spotkanie warsztatowe pod hasłem „Skracanie łańcucha żywnościowego w ramach proekologicznej hodowli gęsi”. Strefa AGRO Kujawsko-Pomorskie także na Facebooku. Dołącz do nas! Zajęcia rozpoczną się 25 października o godz. 9 (Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie). Program:

09:00 – 09:15  Otwarcie szkolenia, omówienie programu – Aleksandra Gajos KPODR w Minikowie

09:15 – 10:15  Czym jest SIR oraz „Współpraca” – cele działania i warunki uzyskania wsparcia – Marek Nowacki KPODR w Minikowie

10:15 – 10:45  Rozbiór tuszki gęsi, luzowanie tuszki – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj”

10:45 – 13:00  Przygotowanie produktów przetworzonych na bazie gęsiny. Wędzenie produktów przetworzonych – wędzenie na gorąco lub na zimno – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj” w Sopocie

13:00 – 13:30  Przerwa kawowa + poczęstunek z przygotowanych przez uczestników potraw

13:30 – 16:00  Możliwości wykorzystania wywarów z mięsa gęsiego na potrawy – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj” 

 

Zainteresowani udziałem powinni wykręcć nr 506 392 900. Liczba miejsc ograniczona.

 

 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska