Impreza już w najbliższą niedzielę, 24 bm. w godzinach od 10 do 14 na placu obok Muzeum Etnograficznego przy ul. Bulwary 6.
Jej celem jest m. in. pokazanie produktów tradycyjnych, wyrabianych z lokalnych surowców w oparciu o przepisy regionalnej kuchni ludowej. A przygotują je Koła Gospodyń Wiejskich oraz laureaci różnych konkursów kulinarnych.
Polecamy także: **Jesień w ogrodzie i karp nie tylko od święta [zdjęcia]**
Odwiedzający targ będą mieli okazję spróbować i zakupić m.in. wędliny wykonane tradycyjnymi metodami, wyroby z gęsi, sery, przetwory owocowe i warzywne, soki, miody, kawy, herbaty, oleje, octy, ciasta, chleby. Ale to nie wszystko, bo w ofercie wystawców znajdą się też pierogi z różnymi nadzieniami, zupy, bigosy, kluski ziemniaczane i wiele innych przysmaków.
Strefa AGRO Kujawsko-Pomorskie także na Facebooku. Dołącz do nas!
Podczas targów zaprezentowane też będą walory warzyw, a bohaterem tegorocznego wydania imprezy będzie burak, który w naszej, polskiej kuchni używany jest już od kilku wieków. W kuchni kujawskiej tradycyjnym półproduktem z buraka jest kwas, tzw. kulis. Przyrządza się z niego między innymi wigilijną zupę i napój do picia.
Organizatorzy zapewniają, że IV Włocławski Targ z Darami Lata odbędzie się niezależnie od pogody.
Wstęp wolny.