https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zupa pomidorowa - krem z makaronem

(ska)
Krem pomidorowy z makaronem
Krem pomidorowy z makaronem sxc.hu
Zupa pomidorowa - krem z makaronem.

Składniki:

Kostka rosołowa, cielęca - 1 sztuka
Przecier pomidorowy - mały
Makaron - ok. 200 g
Seler naciowy - łodyga
Śmietana 12% - 1 opakowanie
Marchew - ok. 150 g

Sposób przygotowania:

Umyj warzywa i pokrój je na wąskie paski.

Wlej do garna 1,5 litra wody i dodaj kostkę rosołową. Zagotuj wywar. Dodaj do niego warzywa. Kiedy warzywa ugotują się i będą miękkie dodaj przecier pomidorowy.

Wszystko zmiksuj blenderem.

Zagęść zupę śmietaną.

Podawaj z makaronem.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska