Borowikowa i karp w sosie piernikowym zaliczone na szóstkę! Jedliście takie pyszności? [zdjęcia]
erka
"Wigilia w mieście a na wsi” - ten konkurs zorganizował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w Warszawie Oddział Terenowy w Bydgoszczy. Rozegrał się w bydgoskiej Villa Calvados. Wygrali go uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu. Szkołę reprezentowali: Maciej Czarniak i Paulina Majewska, którzy byli przygotowywani przez nauczycieli żywienia: Elżbietę Wożniak i Alicję Gołembiewską-Lewandowską.Uczniowie kowalskiej szkoły rolniczej przygotowali: zupę borowikową z kluskami kładzionymi oraz karpia w sosie piernikowym z puree selerowo-jabłkowym z prażonymi migdałami.
"Wigilia w mieście a na wsi” - ten konkurs zorganizował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w Warszawie Oddział Terenowy w Bydgoszczy. Rozegrał się w bydgoskiej Villa Calvados. Wygrali go uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu. Szkołę reprezentowali: Maciej Czarniak i Paulina Majewska, którzy byli przygotowywani przez nauczycieli żywienia: Elżbietę Wożniak i Alicję Gołembiewską-Lewandowską.
Uczniowie kowalskiej szkoły rolniczej przygotowali: zupę borowikową z kluskami kładzionymi oraz karpia w sosie piernikowym z puree selerowo-jabłkowym z prażonymi migdałami.