Najdłuższe kolejki ustawiały się po wyroby OSM Cuiavia. Od ub. poniedziałku masło po raz kolejny podrożało. Cena hurtowa kostki masła ekstra wzrosła z 5,78 do 5,99 zł. Wielu kupujących ustawiało się też po owoce, w tym po okazałe śliwy odmiany awers z sadu Ryszarda Grzelaka z Wielowsi (gm. Pakość), a także po mięso i jego przetwory, np. z masarni spod Łodzi. Okazuje się, że na największy plac handlowy w naszym mieście przyjeżdża sporo sprzedawców spoza Kujaw.
Oto pozostałe wynotowane przez nas ceny: ziemniaki - 0,80-1, marchew - 1,50-2, sałata - 2, burak ćwikłowy - 1,50-2, pietruszka z nacią - 1, por - 1, pęczek włoszczyzny - 3,50, fasolka szparagowa - 5-7, brokuł - 2-3, chrzan (kg) - 15, cebula - 1,50-2, seler - 4, pieczarki - 6, dynia - 2, główka kapusty: białej - 1-3, włoskiej - 4, słoneczniki - 3-4, pomidory - 1-7, papryka czerwona - 3,50-4, papryczka odmiany chilli - 10, ogórki gruntowe - 3,50, jabłka - 2-3,50, gruszki - 5-6, śliwki - 3,50-5-6, mały pojemnik malin - 4,50-5,50, arbuz (polskiej odmiany) - 5 zł/szt., amur - 30, sandacz - 35, pstrąg - 25, sieja wędzona - 35, dorsz: filet - 37, wędzony - 28, zrazy - 4 zł/szt., matjasy - 18,70, dzwonki łososia wędzonego - 55.