https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Kapuśniak z kiszonej kapusty [przepis Czytelniczki]

Teresa Kropidłowska (opr. ska)
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Kapuśniak z kiszonej kapusty Teresa Kropidłowska
Teresa Kropidłowska jest prezesem KGW "Łężanki' w Łęgu i tam również spełnia się w kulinariach.

Składniki:

0,5 kg ziemniaków
1 pęczek włoszczyzny
030 dkg kapusty kiszonej
20 dkg boczku wędzonego
1 cebula
ziele angielskie
liść laurowy

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Warzywa i ziemniaki obrać, umyć, ugotować wywar z warzyw (można użyć bulionu mięsnego).

Po odcedzeniu dodać do wywaru pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i ugotować do miękkości.

Do ugotowanych ziemniaków dodać kapustę kiszoną i zagotować.

Podsmażyć na patelni pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką i dodać do zupy, sól i pieprz do smaku.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska