Składniki:
0,5 kg ziemniaków
1 pęczek włoszczyzny
030 dkg kapusty kiszonej
20 dkg boczku wędzonego
1 cebula
ziele angielskie
liść laurowy
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Warzywa i ziemniaki obrać, umyć, ugotować wywar z warzyw (można użyć bulionu mięsnego).
Po odcedzeniu dodać do wywaru pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i ugotować do miękkości.
Do ugotowanych ziemniaków dodać kapustę kiszoną i zagotować.
Podsmażyć na patelni pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką i dodać do zupy, sól i pieprz do smaku.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Bajor o żonie i dzieciach. Mówi o biologii, żałuje tylko jednego [WIDEO]
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki