MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Klopsy w warzywach [przepis Czytelniczki]

Monika Gajewska (opr. ska)
Klopsy w warzywach
Klopsy w warzywach Monika Gajewska
Przepis na klopsy w warzywach pani Moniki Gajewskiej.

Składniki:

1 kg mięsa mielonego
1 kg małych ziemniaków
1 mała cukinia 1 papryka czerwona
2 marchwie
sól
pieprz
curry
natka pietruszki
szczypiorek
bułka tarta
2 jajka
olej
musztarda
przyprawa do mięsa mielonego

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Marchew, cukinię i paprykę pokroić na kawałki.

Warzywa podsmażyć na małym ogniu. Do mięsa mielonego wbić 2 jajka, dołożyć 3 czubate łyżki bułki tartej, łyżeczkę musztardy, posiekany szczypiorek.

Całość doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z przygotowanej masy formułować kotleciki wielkości orzecha włoskiego.

Następnie przygotowane kotleciki obtoczyć lekko w mące i połączyć z wcześniej przygotowanymi warzywami. Całość dusić pod przykryciem.

Na koniec doprawić płaską łyżeczką curry i posypać zieleniną. Potrawę podawać z ziemniaki obsmażonymi w ziołach.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska