Składniki:
1 kg mięsa mielonego
1 kg małych ziemniaków
1 mała cukinia 1 papryka czerwona
2 marchwie
sól
pieprz
curry
natka pietruszki
szczypiorek
bułka tarta
2 jajka
olej
musztarda
przyprawa do mięsa mielonego
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Marchew, cukinię i paprykę pokroić na kawałki.
Warzywa podsmażyć na małym ogniu. Do mięsa mielonego wbić 2 jajka, dołożyć 3 czubate łyżki bułki tartej, łyżeczkę musztardy, posiekany szczypiorek.
Całość doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z przygotowanej masy formułować kotleciki wielkości orzecha włoskiego.
Następnie przygotowane kotleciki obtoczyć lekko w mące i połączyć z wcześniej przygotowanymi warzywami. Całość dusić pod przykryciem.
Na koniec doprawić płaską łyżeczką curry i posypać zieleniną. Potrawę podawać z ziemniaki obsmażonymi w ziołach.
Czytaj e-wydanie »