Składniki:
1 kg ziemniaków
3 jajka
3-4 łyżki mąki pszennej
Sól
Pieprz
Olej lub smalec
1 kostka twarogu
ok. 100 ml śmietany
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce, wbić 2 całe jajka i jedno białko ,żółtko dodajemy do twarogu.
Do masy dodajemy mąkę, sól i pieprz do smaku.
Twaróg rozgniatamy widelcem ,mieszamy żółtkiem, śmietaną dodajemy sól i pieprz do smaku.
Na patelni rozgrzewamy olej lub smalec i smażymy owalne placki z dwóch stron.
Po usmażeniu na placki nakładamy łyżkę masy twarogowej i zwijamy na pół jak kopertę. Jeszcze chwilę smażymy, aby twaróg był ciepły.
Czytaj e-wydanie »