MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Szpinak z tuńczykiem [przepis Czytelniczki]

Jolanta Krajewska (opr. ska)
Szpinak z tuńczykiem
Szpinak z tuńczykiem sxc.hu
- Chciałabym przekazać szerszemu gronu jeden z moich ulubionych przepisów na bardzo proste,smaczne i nietuczące danie - pisze pani Jolanta Krajewska

Składniki:

2 duże cebule
1 puszka tuńczyka w oleju
1 paczka rozmrożonego szpinaku
1 serek topiony

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Na patelnię wlewamy olej z puszki tuńczyka i na tym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę.Następnie dodajemy rozmrożony szpinak i chwilę podsmażamy.

Dodajemy tuńczyka i serek topiony.

Całość jeszcze chwilę trzymamy na ogniu do rozpuszczenie się serka. I już. Zamiast serka topionego jeśli ktoś lubi może dodać fetę.

Podajemy z makaronem-ja używam makaronu pełnoziarnistego.

Danie jest proste,pożywne i smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno (np.w pracy).

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska