https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane na różne sposoby

(JPL)
Jajka faszerowane na różne sposoby.
Jajka faszerowane na różne sposoby. sxc.hu
Zobacz przepis na jajka faszerowane na różne sposoby.

Proponuję cztery rodzaje jajek faszerowanych - po cztery sztuki z każdego rodzaju.

Gotujemy na twardo 16 jaj. Przekrawamy je na pół, z każdej połówki wyciągamy żółtka - po cztery do miseczki. Do pierwszej dorzucamy pokrojony drobno por, tuńczyka z puszki i majonez. Doprawiamy pieprzem mieszamy.
W drugiej miseczce umieszczamy kawałki wędzonego łososia i podsmażonego z czosnkiem na maśle świeżego szpinaku. Również mieszamy. W trzeciej miseczce dodajemy do jajek dużo rzeżuchy i podsmażoną na chrupko szynkę albo boczek. Mieszamy. W czwartej misce natomiast umieszczamy serek mascarpone i dużo szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Jajka faszerujemy przygotowanymi masami.

Czytaj e-wydanie »
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska