https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Grillowane jabłko i gruszka z dodatkiem orzechów, cukru trzcinowego i sera żółtego

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje

  • 6 średnich jabłek
  • 6 średnich gruszek
  • Cukier trzcinowy - jedna łyżeczka
  • Oliwa - 2 - 3 łyżki
  • Ser żółty - kilka plasterków

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Owoce kroimy w cząstki i z odrobiną oliwy układamy na aluminiowej tacce na grillu na około 8min posypujemy cukrem trzcinowym, po tym czasie robimy kieszonkę z folii aluminiowej układamy pokruszone i sparzone orzechy włoskie posypujemy cukrem trzcinowym i układamy owoce, na sama górę układamy ser i wkładamy na grilla. Grillujemy tak długo aż się ser rozpuści, dekorujemy miętą.

Tu podaj tekst alternatywny

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska