https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

I zdrowo, i ekologicznie

wa
fot. Wojciech Alabrudziński
Kulinarni mistrzowie świata pokazali jak zdrowo gotować.

Michał Skrzypczak (na zdjęciu przygotowujący ragout wieprzowo-warzywne) i Jan Rado z grupy "Szybcy i smaczni" podczas spotkania w Zespole Szkół nr 3 radzili klasom gastonomicznym. - Uczymy starych, sprawdzonych przez lata receptur, wykorzystujemy naturalne składniki bez sztucznych dodatków - mówi Jan Rado. Oprócz pokazów uczniowie "Trójki" wysłuchali też wykładu Marioli Karczewskiej ze Stowarzyszenia Rozwoju Regionalnego nt. pochodzenia żywności. Imprezę zorganizowała Agencja Rynku Rolnego. Nasi kucharze zdobyli mistrzostwo świata podczas zawodów w Czechach za ugotowanie tradycyjnego gulaszu.

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska