- Garnek zupy warzywnej jest większym rarytasem niż kotlet mielony. Z rok temu płaciłam w marketach za włoszczyznę około 3 złote, teraz kosztuje od 4,50 do 5 złotych - wskazuje Helena Jaworska, grudziądzanka.Ceny targowiskowe?Mieszkańcy Chełmży płacą średnio 4 złote za włoszczyznę. Taka sama cena dotyczy wąbrzeskiego targowiska. Najdroższa włoszczyzna jest w Koronowie i Golubiu-Dobrzyniu (5 złotych). Pod koniec ubiegłego tygodnia najniższe stawki odnotowano na targowisku miejskim w Grudziądzu (3,50 zł) i Mogilnie (4,20 zł), wynika z danych Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Minikowie.Średnia cena w regionie to 4,35 zł. Więcej informacji na kolejnych stronach!Wrześniowe przysmaki. Jakich owoców i warzyw szukać na bazarku?Źródło: Agencja TVNDostawca: x-news
es
Pietruszka droższa od schabu, huknęła wieść w maju 2019. I faktycznie, na niektórych stoiskach za kilogram pietruszki płaciliśmy nawet 20 złotych. Odwiedzający markety i targowiska nadal narzekają na kosmiczne ceny? Ile kosztują warzywa w kujawsko-pomorskiem we wrześniu 2019? Sprawdzamy!