https://pomorska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Irlandzka wieprzowina jest w Polsce

fot. sxc
Dwa polskie zakłady sprowadzały mięso z Irlandii - ustalił główny lekarz weterynarii.

Około 500 ton skażonej dioksynami wieprzowiny z Irlandii sprowadziły dwa polskie zakłady - ustaliły polskie służby weterynaryjne. Jeden z zakładów jest zlokalizowany w Wielkopolsce.

Sprowadzone mięso to wątroby i boczek. Trwają prace nad ustaleniem, do których sklepów wyroby te trafiły. Prace potrwają około tygodnia.

Wczoraj irlandzkie władze zdecydowały o wycofaniu ze sklepów wyrobów z wieprzowiny, która została skażona trującymi dioksynami. Mięso miało trafić do 25 krajów.

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

P
POtusek
Mamy II Irlandie
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska