Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Irlandzka wieprzowina jest w Polsce

Redakcja
fot. sxc
Dwa polskie zakłady sprowadzały mięso z Irlandii - ustalił główny lekarz weterynarii.

Około 500 ton skażonej dioksynami wieprzowiny z Irlandii sprowadziły dwa polskie zakłady - ustaliły polskie służby weterynaryjne. Jeden z zakładów jest zlokalizowany w Wielkopolsce.

Sprowadzone mięso to wątroby i boczek. Trwają prace nad ustaleniem, do których sklepów wyroby te trafiły. Prace potrwają około tygodnia.

Wczoraj irlandzkie władze zdecydowały o wycofaniu ze sklepów wyrobów z wieprzowiny, która została skażona trującymi dioksynami. Mięso miało trafić do 25 krajów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska