https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jedzmy śliwki dla smaku i zdrowia!

oprac. MP
mogą zmniejszyć zagrożenie chorobą nowotworową jelita grubego
mogą zmniejszyć zagrożenie chorobą nowotworową jelita grubego sxc.hu
Zawierają witaminy z grupy B, które regulują działanie układu nerwowego i pracę mięśni. Mają też dobroczynny wpływ na przemianę materii.

Śliwki - do Europy trafiły z Azji Mniejszej. Cieszą się powodzeniem wśród dzieci i dorosłych. Są słodkie oraz smaczne. Ale przede wszystkim służą zdrowiu.

Czytaj także: Menu plażowicza i wakacjusza: owoce i warzywa w roli głównej

Dzięki zawartości witaminy A i E pomagają utrzymać jędrną skórę. Znajdujący się w nich potas neutralizuje przyjmowany wraz z solą kuchenną sód. Spożywanie śliwek może zmniejszyć zagrożenie chorobą nowotworową jelita grubego.

Czytaj e-wydanie »
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska