https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kabanosy złotnickie

By powstało 100 g kabanosów złotnickich w Zakładzie Mięsnym Chmarzyński z Osia zużywa się aż 150 g mięsa najwyższej jakości. To dlatego kabanosy złotnickie mają wyśmienity smak i aromat.

Kabanosy złotnickie to jeden z tych wyrobów Zakładu Mięsnego Chmarzyński, po które sięgnąć powinien każdy smakosz kabanosów. Są one wyjątkowe dzięki użyciu najlepszej jakości mięsa pochodzącego ze świń rasy złotnicka pstra, osuszanego podczas produkcji z wody, co pozwala na uzyskanie kabanosów o klasycznym charakterze, wyśmienitych pod względem smaku oraz aromatu.

Zakład Mięsny Chmarzyński
to firma z wieloletnią tradycją. Specjalizująca się w produkcji wyrobów z wieprzowiny i dziczyzny. Są to między innymi kiełbasy biała surowa, górska, francuska, złotnicka, sołtysa na grilla czy pieczona z dziczyzny, ale także kabanosy z jelenia, karkówka z pieca, pasztetowa, metka wiejska, ogonówka, serdelki. Wyroby złotnickie i z dziczyzny powstają tylko z wykorzystaniem soli oraz naturalnych przypraw.

W wyrobach z wieprzowiny klasy złotnicka i premium firma sięga po mięso świń rasy złotnicka pstra, z wolnego wybiegu. Planuje, by już niedługo każda świnia, której mięso wykorzystane było do produkcji kiełbas, wędlin lub wędzonek, miało swoje własne świadectwo pochodzenia, zawierające informacje między innymi o tym, czy była ona leczona.

GŁOSOWANIE

Kabanosy Złotnickie, Charzyński - przemysł mięsny i handel Sp. z o.o.

SMS o treści: MIW.6 pod numer 72355 (koszt 2,46 zł z VAT)

Klikaj >>Kabanosy Złotnickie
Nasze Dobre 2018
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska