Ziemniaki polskie czy greckie? Na młode trzeba poczekać, najpierw wczesne
Młode ziemniaki, jajko sadzone i kefir. Brzmi jak idealny obiad, prawda? Ten zestaw będzie obowiązkowym daniem wschodzącego lata. Wielu z nas gubi się jednak w...
Jak rozpoznać świeżość jajek bez rozbijania skorupki? Oto skuteczne sposoby
Jak sprawdzić, czy jajka nie są zepsute? W jaki sposób rozpoznać świeżość jajek bez rozbijania skorupek? Zjedzenie nieświeżego jajka może być niebezpieczne dla...
Te błędy popełniamy przy gotowaniu rosołu. Tego nigdy nie rób - rosół straci smak
Rosół to tradycyjna polska zupa. Gotowały ją nasze prababcie, babcie, mamy. Rosół to danie, którego nie może zabraknąć na niedzielnym stole w wielu polskich...
Tym zastąpisz teraz tradycyjną panierkę. To warto wybrać zamiast bułki tartej
Czym zastąpić tradycyjną panierkę? Istnieje wiele powodów, dla których warto zamienić bułkę tartą w przepisach na kotlety. Zdrowe panierki mają mniej kalorii i...
Sezonowe warzywa i owoce w kwietniu
Na które warzywa i owoce mamy sezon w kwietniu? Możesz znaleźć te informacje w kalendarzu sezonowości owoców i warzyw. W ten sposób będziesz wiedzieć, jakie...
Domowe malowanie jajek. Oto 5 kolorów pisanek pochodzących z kuchennej szafki
W czasie Wielkanocy kultywujemy tradycję farbowania jajek, a następnie robienia z nich pisanek lub kraszanek. Zamiast kupować gotowe barwniki w sklepach, można...
Te błędy popełniamy przy gotowaniu rosołu. Oto porady Magdy Gessler
Rosół to tradycyjna polska zupa - aromatyczna, podawana z kluseczkami i makaronem, kojarzy się z domem i dzieciństwem. To także jedna z ulubionych zup wielu...
Tradycyjne potrawy na Wielkanoc. Co podać na śniadanie wielkanocne? Zobacz
Co podać na śniadanie wielkanocne? Jakie potrawy powinno się znaleźć na tradycyjnym wielkanocnym stole? Przy wspólnym wielkanocnym śniadaniu tuż po rezurekcji...
Błędy przy robieniu sałatki jarzynowej - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje!
Sałatka jarzynowa to królowa wśród sałatek. Ta tradycyjna sałatka jest uwielbiana w Polsce. Wiele osób nie wyobraża sobie świąt i rodzinnych uroczystości bez...
I wszystko jasne. Tyle jajek możemy zjeść przez cały tydzień. Poznaj opinię eksperta
Na Wielkanoc stoły uginają się od dań z jajkami. Co roku jemy je na potęgę, tymczasem ile sztuk to porcja maksymalna? Wbrew pokutującym jeszcze opiniom jaja to...
Sprawdź, czy jajko jest świeże. Są proste metody, żeby się przekonać
Jak sprawdzić, czy jajko jest świeże? Są na to proste, domowe sposoby. Testy można przeprowadzić zarówno na całym jajku, jak i rozbitym. Odpowiadamy też na...
Dlaczego biała kiełbasa jest biała? Tym ją teraz faszerują producenci!
Biała kiełbasa na Wielkanoc. W kuchni polskiej tradycyjnie biała kiełbasa podawana jest podczas Świąt Wielkanocnych. Surowa biała kiełbasa ma bardzo krótki...
Żurek Magdy Gessler. Oto sprawdzony przepis nie tylko na Wielkanoc
Przepis na żurek Magdy Gessler. Nie wszyscy w Wielkanoc zajadają się żurkiem. Są tacy, którzy wybierają biały barszcz czy zupę chrzanową. Dla tych, którzy wolą...
Sernik opada? Wypróbuj nasze wskazówki, a problem przestanie istnieć
Sernik to jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast. Pojawia się na naszych stołach podczas większości świąt, uroczystości czy jako niedzielny...
Błyskawiczny zakwas na żurek. Oto prosty domowy przepis krok po kroku
Zakwas na żurek robi się bardzo łatwo, niewiele kosztuje, smakuje wyśmienicie i wystarczy poczekać kilka dni, żeby był gotowy. Zakwas to nieodłączny element...
Jajka - to dzieje się z organizmem, gdy je spożywamy. Zobaczcie właściwości jajek
Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, co się dzieje z waszym ciałem, gdy regularnie spożywacie jajka? Czy jesteście świadomi niespotykanych korzyści...
Te produkty spożywcze możesz kupić na zapas. Co znaczy „najlepiej spożyć przed”?
Chcesz mieć w domu zapasy jedzenia? Rób je z głową. Żywność długoterminowa może być dobra do spożycia nawet kilka lat, jeśli będzie dobrze przechowywana. Zapasy...
Ogórki małosolne na szybko - są gotowe już na drugi dzień! Oto przepis krok po kroku
Ogórki małosolne to krótko kiszone ogórki gruntowe. Zwykle są gotowe do spożycia po kilku dniach. Ogórki małosolne robi się bardzo łatwo, niewiele kosztują i...
Takie są najczęstsze błędy przy parzeniu kawy. Przez to kawa traci smak i właściwości
Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Szacuje się, że rocznie na całym świecie wypija się ok. 400 mld filiżanek, dziennie to około 2 mld...
Takie są triki na zupę idealną. Tak ugotujesz smaczną i sycącą zupę
Zupy to sycące i pożywne dania. W polskich domach zupy często pojawiają się na stołach. Przygotowuje się je dość szybko i łatwo, są w dodatku stosunkowo tanie....
Smakowite masło czosnkowe do kanapek. Zobacz, jak je przygotować
Masełko czosnkowe to doskonały dodatek do pieczywa, a także dań z grilla. Mam dla ciebie najlepszy przepis na takie smarowidło. Proponuję doprawić je tzw....
Błędy przy robieniu żurku - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje!
Tradycyjny żurek powinien być odpowiednio kwaśny, świetnie doprawiony, odrobinę tłusty choć jednocześnie lekki. Z jajeczkiem, białą kiełbasą i chrzanem - oto...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 7 godzin temu w kategorii Budowa domów
Dodano wczoraj w kategorii Adwokat
Dodano 3 dni temu w kategorii Winiarnia
Dodano tydzień temu w kategorii Medycyna alternatywna