Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2016. Wpłynęły do nas ryby Abramczyka. Głosujcie! [wyniki]

oprac. (d-ka)
Nadesłane
Rodzinna firma Abramczyk to stały uczestnik naszego plebiscytu. Zajmuje się importem, przetwórstwem i sprzedażą surowców oraz gotowych wyrobów rybnych - w kraju i za granicą. Na naszym rynku jest zdecydowanym liderem w swojej branży.

Ryby Abramczyk nie posiadają żadnych dodatków. Mają dobry smak i są łatwe w przygotowaniu.

Super smak i superfilet

W tym roku bydgoska firma promuje za naszym pośrednictwem czysty filet - „Mirunę nowozelandzką”. Miruna jest poławiana u wybrzeży Nowej Zelandii, dlatego w Polsce może być wyłącznie w postaci mrożonej. Ryba przygotowywana jest i mrożona zaraz po złowieniu, bezpośrednio na statku, co gwarantuje zachowanie najlepszej jakości oraz walorów smakowych tej ryby.

„Każdy superfilet oznaczono hologramem z indywidualnym numerem produktu. To czysty, indywidualnie selekcjonowany filet bez skóry, posiada bardzo mało glazury (5 proc.)” - chwali się spółka Abramczyk.

Chcą Państwo oddać głos na ten produkt? Można wysłać SMS na nr 72355 wpisując w nim treść: PRZ.5 (kategoria „Przetwórstwo”). Czytelnicy wskażą swojego zwycięzcę, czyli wybiorą „Super Smak 2016 Gazety Pomorskiej”. Głosowanie potrwa do 24 października (godz. 23:59). SMS wysyłamy na 72355 i podajmy w nim numer wybranego produktu. Kosztuje 2,46 zł z VAT-em. W odpowiedzi na niego uczestnik otrzymuje kod dostępu do e-wydania. Wysyłając esemes produkt otrzymuje pięć punktów, a za pośrednictwem kliknięcia na www.strefabiznesu.pomorska.pl - 1 punkt.

W listopadzie poznany zwycięzców

Artykuły, którymi firmy chcą się pochwalić, prezentujemy w papierowej „Pomorskiej” oraz w naszym portalu Strefa Biznesu. Laureatów wskaże, tradycyjnie, profesjonalna kapituła. Jej przedstawiciele z dostarczonych artykułów już przygotowali dania i je ocenili. Powstały też unikatowe przepisy z produktów laureatów.

Dodajmy, że w skład kapituły wchodzą: Maciej Goncerzewicz, szef kuchni Restauracji Sowa w Bydgoszczy (przewodniczący kapituły), Krzysztof Bielawski, szef kuchni z Torunia, Sebastian Ferenc, szef kuchni City Hotelu w Bydgoszczy, Agata Jędraszczak, właścicielka szkoły gotowania i platformy kuchniaagaty.pl, Marcin Szukaj, współwłaściciel „Restauracji Kuchnia” w Bydgoszczy - szef kuchni. Zwycięzców ogłosimy podczas listopadowego bankietu oraz w „Gazecie Pomorskiej” (28 listopada) i na www. strefabiznesu.pomorska.pl.

TUTAJ SĄ AKTUALNE WYNIKI GŁOSOWANIA

Co trzeba zrobić aby dostać 13. i 14. emeryturę?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie