Uzyskanie tego znaku potwierdza tradycyjną jakość i innowacyjność produktów.
To zakład z bogatą historią, gdyż tradycje mleczarstwa w Grudziądzu sięgają 1897 roku. Ekologiczne obszary doliny Osy gwarantują wysoką jakość mleka, natomiast wprowadzony system bezpieczeństwa żywności oraz produkcja na bazie czystych kultur bakteryjnych bez dodatku konserwantów - jakość wyrobów.
Historia zgłoszonego do naszego plebiscytu serka homogenizowanego o smaku waniliowym, miała swój początek w 1963 roku.
Serek to sztandarowy produkt Grudziądzkiej Spółdzielni Mleczarskiej i efekt m.in. trzymania się tradycyjnych, sprawdzonych, a przede wszystkim cenionych receptur.
Nie jest produktem wysoko przetworzonym, ma niepowtarzalny smak. Taki, jaki pamiętamy z dzieciństwa, nie zawiera konserwantów i zagęstników.
ZOBACZ AKTUALNE WYNIKI PLEBISCYTU
MIĘSO I WĘDLINY PRZETWÓRSTWO PRODUKCJA SPOŻYWCZA NABIAŁPIECZYWO I CUKIERNICTWOPRODUKTY EKOLOGICZNEWODA
Lista składników jest krótka, co przy produktach nabiałowych jest dziś rzadkością. Opakowanie również budzi nostalgię, wyglądem przypomina te, których używano w ubiegłym wieku.
Serek homogenizowany nadaje się do spożycia, jako pożywne i smaczne śniadanie, może też stanowić dodatek do naleśników, deserów, serników.
Pomaga zachować zdrowie, bo jest doskonałym źródłem wapnia, białka, soli mineralnych, tłuszczu mlecznego oraz witamin A, D i E.
Smakuje zarówno dzieciom, jak również dorosłym.
Serek rodem z Grudziądza jest też jedynym serkiem homogenizowanym w Polsce, za który firma na prestiżowych Targach Poznańskich otrzymała tytuł Polski Producent Żywności i to aż dwukrotnie, bo w 2013 i 2016 roku.
Grudziądzka Spółdzielnia Mleczarska rywalizuje w kategorii „Nabiał” (SMS na 72355 o treści NAB.2).

Partner plebiscytu:

Sponsor finału:

