- Nasz twaróg ma naturalny smak i zapach - zachwalał go Mariusz Falgowski, prezes Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej „KeSeM” we Włocławku. - Powstaje w technologii obróbki ręcznej. Nie używamy aromatów, barwników i konserwantów, a mleka krowiego pochodzącego z czystych terenów ziemi dobrzyńsko-kujawskiej.
„Twaróg Klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej” to połączenie tradycyjnego naturalnego produktu z nowoczesnym, funkcjonalnym opakowaniem.
Jest produkowany metodą tradycyjną z mleka pasteryzowanego, z zastosowaniem wanien twarożkarskich. Jego kształt i nawiązują do tradycji, a dokładnie do sposobu wyrabiania sera w XIX i XX wieku w gospodarstwach wiejskich.
Na jego powierzchni widoczna jest charakterystyczna struktura odcisku z chusty serowarskiej. To wyrób z tzw. czystą etykietą, co oznacza, że do jego produkcji nie używa się barwników, dodatków ani konserwantów, co wielokrotnie podkreśla prezes „KeSeM-u”.
Kujawska Spółdzielnia Mleczarska „KeSeM” ma korzenie sięgające 1935 roku. Wytwarza wysokiej jakości mleko świeże pakowane w kartony i folię, śmietanę, sery twarogowe pakowane tradycyjnie i próżniowo, a także: jogurty, maślanki, kefiry, masła ekstra, osełkowe i stołowe.
Tutaj można zagłosować na „Twaróg Klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA