https://pomorska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2018. Ten klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej ma czystą etykietę. Głosujcie na ulubione produkty!

Agnieszka Domka-Rybka
KeSeM
Promujemy lokalne produkty, jak m.in. „Twaróg klinek tłusty z Kujaw i ziemi dobrzyńskiej”. Już raz wygrał naszą rywalizację - w 2014 roku, gdy został podwójnym zwycięzcą. Jego walory docenili zarówno Czytelnicy, jak i Kapituła. Czy w tym roku powtórzy swój sukces?

- Nasz twaróg ma naturalny smak i zapach - zachwalał go Mariusz Falgowski, prezes Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej „KeSeM” we Włocławku. - Powstaje w technologii obróbki ręcznej. Nie używamy aromatów, barwników i konserwantów, a mleka krowiego pochodzącego z czystych terenów ziemi dobrzyńsko-kujawskiej.

„Twaróg Klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej” to połączenie tradycyjnego naturalnego produktu z nowoczesnym, funkcjonalnym opakowaniem.

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2018. Skolej tłoczy zdrowy olej z ostropestu. Już można głosować! [zasady]

Jest produkowany metodą tradycyjną z mleka pasteryzowanego, z zastosowaniem wanien twarożkarskich. Jego kształt i nawiązują do tradycji, a dokładnie do sposobu wyrabiania sera w XIX i XX wieku w gospodarstwach wiejskich.

Na jego powierzchni widoczna jest charakterystyczna struktura odcisku z chusty serowarskiej. To wyrób z tzw. czystą etykietą, co oznacza, że do jego produkcji nie używa się barwników, dodatków ani konserwantów, co wielokrotnie podkreśla prezes „KeSeM-u”.

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2018. Bromberg Kaffee stawia na bydgoską kawę Original Blend. Głosujcie!

Kujawska Spółdzielnia Mleczarska „KeSeM” ma korzenie sięgające 1935 roku. Wytwarza wysokiej jakości mleko świeże pakowane w kartony i folię, śmietanę, sery twarogowe pakowane tradycyjnie i próżniowo, a także: jogurty, maślanki, kefiry, masła ekstra, osełkowe i stołowe.

Tutaj można zagłosować na „Twaróg Klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej”

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska