https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

„Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów”. Jak dogonić śliwkę cynamonkę?

Trwa kolejna edycja konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów”. Może potrawy z Borów Tucholskich i Krajny zyskają sławę i przebiją się wśród innych potraw regionalnych województwa kujawsko-pomorskiego?

Ruszyła kolejna edycja konkursu na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę lokalną „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów”. Finałowe „Perły” trafią na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez ministerstwo rolnictwa.

W ub.r. w ogólnopolskiej edycji tytuł „Perły 2008” otrzymała śliwka cynamonka Koła Gospodyń Wiejskich w Tucholi.

Wojewódzki finał konkursu odbędzie się 12 września w ODR w Przysieku podczas festynu „Barwy lata - dary jesieni”. Zgłoszenia do „Perły 2009” pod adresem Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, 89-122 Minikowo, z dopiskiem „dla p. Ewy Szulc”.

(MAR)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska