Trwa kolejna edycja konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów”. Może potrawy z Borów Tucholskich i Krajny zyskają sławę i przebiją się wśród innych potraw regionalnych województwa kujawsko-pomorskiego?
Ruszyła kolejna edycja konkursu na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę lokalną „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów”. Finałowe „Perły” trafią na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez ministerstwo rolnictwa.
W ub.r. w ogólnopolskiej edycji tytuł „Perły 2008” otrzymała śliwka cynamonka Koła Gospodyń Wiejskich w Tucholi.
Wojewódzki finał konkursu odbędzie się 12 września w ODR w Przysieku podczas festynu „Barwy lata - dary jesieni”. Zgłoszenia do „Perły 2009” pod adresem Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, 89-122 Minikowo, z dopiskiem „dla p. Ewy Szulc”.