Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

„Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów”. Jak dogonić śliwkę cynamonkę?

Redakcja
Trwa kolejna edycja konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów”. Może potrawy z Borów Tucholskich i Krajny zyskają sławę i przebiją się wśród innych potraw regionalnych województwa kujawsko-pomorskiego?

Ruszyła kolejna edycja konkursu na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę lokalną „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów”. Finałowe „Perły” trafią na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez ministerstwo rolnictwa.

W ub.r. w ogólnopolskiej edycji tytuł „Perły 2008” otrzymała śliwka cynamonka Koła Gospodyń Wiejskich w Tucholi.

Wojewódzki finał konkursu odbędzie się 12 września w ODR w Przysieku podczas festynu „Barwy lata - dary jesieni”. Zgłoszenia do „Perły 2009” pod adresem Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, 89-122 Minikowo, z dopiskiem „dla p. Ewy Szulc”.

(MAR)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska