Mówiła o programie edukacyjnym dotyczącym przeciwdziałania marnowaniu artykułów spożywczych. Zaproponowała praktyczne sposoby zagospodarowania żywności, której kończy się okres przydatności do spożycia. Racjonalne gospodarowanie artykułami spożywczymi jest istotne, gdyż ich produkcja pochłania olbrzymie ilości energii, wody, nawozów sztucznych.
Aby zapobiec szkodliwym zmianom w środowisku, warto sięgnąć po mikroorganizmy żyjące w glebie. O nich opowiadał Marek Brunka, który zajmuje się produkcją sadowniczą zgodną z zasadami ekologii. Prezeska LOP Sławomira Brunka przedstawiła plan działań i osiągnięcia uczniów w konkursach, a członek zarządu Marek Pałaszyński - ofertę edukacyjną Nadleśnictwa Rytel.
Nietypowe zdarzenia z regionu. Niektóre Was zaskoczą [zdjęcia]
INFO Z POLSKI 13.04.2017- przegląd najciekawszych informacji ostatnich dni w kraju.