https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Osoby z tymi dolegliwościami nie powinny jeść karpia. Oni powinni odpuścić jedzenie tej ryby w święta

mm
Wideo
od 16 lat
Karp to tradycyjna potrawa wigilijna, która jest na każdym stole w czasie świąt Bożego Narodzenia. Okazuje się jednak, że niektórzy muszą uważać na spożywanie tej ryby. Jeśli cierpimy na różne dolegliwości, to zaleca się unikanie jedzenia karpia. Zobacz, kto musi uważać ze spożywaniem karpia w czasie świąt.

Te osoby muszą uważać na jedzenie karpia. Może im zaszkodzić

Karp to bez dwóch zdań najpopularniejsza ryba na polskich stołach i nie wyobrażamy sobie dań bez karpia w czasie świąt Bożego Narodzenia.

Tradycyjny karp ma w naszym kraju bardzo wielu zwolenników. Przyrządzamy go w wersji smażonej, w galarecie lub po grecku.

Zobacz także:Ceny karpia w marketach i na targowisku. Takie są ceny ryb przed świętami Bożego Narodzenia

Karp - właściwości i wartości odżywcze

Karp, jak wiele ryb, jest także ceniony za dużą zawartość kwasów tłuszczowych omega-3, szczególnie kwasu EPA oraz DHA. Jedzenie karpia dostarcza naszemu organizmowi także dużo łatwo przyswajalnego białka oraz wiele witamin z grup A, E i D.

Osoby z tymi schorzeniami muszą unikać jedzenia karpia. Zobacz, kto musi uważać

Niestety nie wszyscy mogą cieszyć się walorami smakowymi i odżywczymi karpia. Jeśli cierpimy na różne dolegliwości, to powinniśmy ograniczyć lub całkowicie zrezygnować z jedzenie tej ryby, także w czasie świąt Bożego Narodzenia.

Zobacz, kto powinien unikać jedzenia karpia. O szczegółach piszemy w naszej galerii.

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska