W pierwszą sobotę marca na Targowisku Miejskim przy ul. Przypadek na straganach pojawiło się coraz więcej młodych, wiosennych warzyw spod folii. Do nowalijek zaliczają się m.in.: rzodkiewki (2,50 zł ), sałata (4) nać pietruszki (2-8), pomidory (10-12-14), ogórki zielone (12) i ogórki małosolne (30).
Szczególnie cena ogórków zaskakuje wielu klientów. - Dlaczego ogórki małosolne są tak drogie? - pytamy Tadeusza Leśniewskiego, seniora inowrocławskich ogrodników? - Decydują koszty uprawy. Do ogrzewania szklarni stosujemy gruby węgiel, najwyższej jakości, którego cena wynosi tysiąc złotych za tonę. Węgiel gorszej jakości jest wprawdzie tańszy, ale powoduje zanieczyszczenie powietrza - odpowiada pan Tadeusz.
Inne ceny, wynotowane w sobotę: bratki - 2,50, stokrotki -3, ziemniaki - 1,80, seler - 5, pietruszka - 8, cebula - 3-4 (najdroższa czerwona), marchew - 3, pieczarki - 6, brukselka - 9, burak ćwikłowy -2-3, kapusta: główka białej - 2, modrej - 3, włoska (szt.) - 8, kiszona - 6-4, ogórki kiszone - 8-6, jabłka - 2-3, gruszki odmiany konferencja -5-5,50, jajka - 0,40-1 (sztuka), śledzie -6-11, śledzie a la matias - 14-15, karp - 15, filet - 27, sandacz - 25, szczupak (patroszony) - 13, okoń - 17, amur - 15, bita kaczka z krwią - 38-40, schab bez kości - 18,90, karkówka - 13,90, boczek świeży - 14,90, serdelki - 15, kiełbasa podsuszana - 24,90.
Protest rolników, Porozumienie Rolnicze i derogacja - 52. odcinek Agro Pomorska.