https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Oto pączki z ulubionej piekarni Czytelników "Pomorskiej" w Grudziądzu

(DX)
Pączki prezentuje Maria Żubińska ze sklepu piekarni "Bogdan Jarząb"
Pączki prezentuje Maria Żubińska ze sklepu piekarni "Bogdan Jarząb" Piotr Bilski
Dziś tłusty czwartek. Kto nie zje pączka, będzie miał chudy rok. W piekarniach i cukierniach praca wre. A w sklepach ciastka znikają jedno po drugim.

- Usmażymy łącznie około 60 tys. pączków - mówi Tomasz Jarząb, współwłaściciel piekarni "Bogdan Jarząb", która przed tygodniem wygrała plebiscyt na najlepszą piekarnię w Grudziądzu.

Tłusty czwartek 2015. Czy pączki są zdrowe? [wideo]

W tej piekarni do tłustego czwartku przygotowywano się już od dwóch tygodni. Najpierw trzeba było zamówić produkty, potem zadbać o dodatkowy transport z piekarni do sklepów, bo pączki dziś dowożone będą kilka razy.

- Ostra praca rozpoczęła się już w środę późnym popołudniem - mówi Tomasz Jarząb.

Do sprzedaży trafiły pączki z nadzieniem różanym - ich nadzienie składa się m.in. z płatków róż - toffi, adwokat i, oczywiście, tradycyjne. Te ostatnie są najbardziej popularne.

Czytaj e-wydanie »

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

N
Natalia

A każdemu kto poczytał by skład pieczywa (co i tak zapewne prawda tylko w 50%) także powinno się odechcieć tego wyrobu, któremu daleko do prawdziwego chleba.

G
Grudziądzanin

Każdemu, kto zobaczyłby tyły tej piekarni, odechciałoby się mu tych pączków...

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska