https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Planujesz eko-produkcję owoców, weź pod uwagę ręce do pracy [wideo]

ES
- Z jednej strony rodzaj gleb, możliwość nawodnienia, a z drugiej pracownicy do zbiorów - to trzeba wziąć pod uwagę planując rozwój i produkcję owoców. Na przykład, do zbioru truskawki z hektara potrzeba 15-20 osób - wskazuje dr Beata Studzińska, która jest specjalistką od rolnictwa ekologicznego, i ze strony teoretycznej, i z praktycznej.

Przypomnijmy. O ekologicznej uprawie warzyw i roślin sadowniczych Beata Studzińska opowiadała w podtoruńskim Przysieku, podczas konferencji „Wiem co jem – cała prawda o rolnictwie ekologicznym”.

Spotkanie relacjonowaliśmy już wcześniej.

Sprawdź więcej:**"Ekologiczne rolnictwo to też biznes". Konferencja w Przysieku [zdjęcia, wideo]**

Organizatorem spotkania był Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, oddział w Przysieku. Konferencja była współfinansowana ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu.

Planujesz eko-produkcję owoców, weź pod uwagę ręce do pracy [wideo]
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska