SKŁADNIKI
- 1 polędwiczka wieprzowa firmy Prosiaczek
- 1 arkusz ciasta francuskiego
- 1 lub 2 naleśniki
- 500 g pieczarek
- 1 szalotka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko
- sól, pierz
PRZYGOTOWANIE
Polędwiczkę dopraw solą i pieprzem, a następnie krótko obsmaż na oleju – ma lekko zbrązowieć. Odstaw. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, usmaż na oleju, odparuj nadmiar wody, dopraw sosem sojowym i bułką tartą. Wymieszaj i ostudź.
Rozłóż ciasto francuskie, a na nim naleśniki. Rozsmaruj równą warstwą nadzienie grzybowe. Na środku ułóż polędwiczkę i owiń ciastem wraz z dodatkami. Dokładnie sklej brzegi, wierzch ozdób według uznania, posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Przed pieczeniem mięso w cieście możesz dodatkowo schłodzić w lodówce. Piecz przez około 35 minut w temp. 200°C, aż wierzch i spód ciasta ładnie się zarumienią.
UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!
