Parówki nadziewane:
Parówki Anbaski z "Masarni Władysławowo Zawistowski" – 2 szt.
Fasolki szparagowe – 4 szt.
Papryka czerwona – 20 g
Cebulka – 15 g
Czosnek – 1 ząbek
Szczypiorek – 10 g
Pieczarki – 2 szt.
Boczek – 10 g
Opcjonalnie: kremowy ser
Parówki nakrój wzdłuż, ale nie do końca. Otwórz je tak, aby można było w środku ułożyć nadzienie. Fasolkę ugotuj i drobno pokrój. Cebulę, pieczarki, paprykę i boczek pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek pokrój drobno, czosnek posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki. Opcjonalnie dodaj pokrojony drobno ser. Nałóż farsz na parówki i grilluj na tacce do grillowania.
Sos koktajlowy:
- Majonez – 30 g
- Ketchup – 20 g
- Jogurt – 30 g
- Sól
- Pieprz
Wymieszaj wszystkie składniki razem i dopraw. Opcjonalnie dodaj około 10 ml brandy lub koniaku. Podawaj z parówkami.
Partner:
Partner serwisu:

Wideo