Przepis na parówki nadziewane sałatką z fasolki i szczypiorkiem, pieczarkami i boczkiem

xZaktualizowano 

Parówki nadziewane:

  • Parówki Anbaski z "Masarni Władysławowo Zawistowski" – 2 szt.

  • Fasolki szparagowe – 4 szt.

  • Papryka czerwona – 20 g

  • Cebulka – 15 g

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Szczypiorek – 10 g

  • Pieczarki – 2 szt.

  • Boczek – 10 g

  • Opcjonalnie: kremowy ser

Parówki nakrój wzdłuż, ale nie do końca. Otwórz je tak, aby można było w środku ułożyć nadzienie. Fasolkę ugotuj i drobno pokrój. Cebulę, pieczarki, paprykę i boczek pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek pokrój drobno, czosnek posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki. Opcjonalnie dodaj pokrojony drobno ser. Nałóż farsz na parówki i grilluj na tacce do grillowania.

Sos koktajlowy:

  • Majonez – 30 g
  • Ketchup – 20 g
  • Jogurt – 30 g
  • Sól
  • Pieprz

Wymieszaj wszystkie składniki razem i dopraw. Opcjonalnie dodaj około 10 ml brandy lub koniaku. Podawaj z parówkami.

Partner:

Partner serwisu:

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3