https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na grillowane steki ze schabu w aromatycznym maśle tymiankowo-cytrynowym z dodatkami

x

Stek ze schabu z kością z grilla:

  • Stek ze schabu – 1 szt.
  • Olej – 1 łyżka
  • Przyprawa do grilla – 1 łyżeczka
  • Papryka wędzona

Dopraw schab przyprawami i grilluj na złoty kolor.

Masło tymiankowo-cytrynowe:

  • Masło premium firmy Jagr– 100 g
  • Cebula – 30 g
  • Tymianek – kilka gałązek
  • Sok z jednej cytryny
  • Otarta skórka z jednej cytryny
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Oliwa – 15 ml

Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na jasnozłoty kolor, dodaj masło i pozostałe składniki. Ogrzewaj powoli, dodając usmażony schab. Opcjonalnie dodaj ząbek pokrojonego w plasterki czosnku.

Sałatka letnia:

  • Kilka listków sałaty
  • Filety z pomarańczy
  • Ulubione warzywa sezonowe
  • Sok z pomarańczy
  • Tzatziki od Jagr

Sałatę porwij na drobne kawałki, pokrój warzywa. Wymieszaj wszystkie składniki, połącz z tzatikami. Potrawa idealnie smakuje z dodatkiem listków świeżo pokrojonej mięty.

Partner:

Partner serwisu:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pozostałe

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska