Stek ze schabu z kością z grilla:
- Stek ze schabu – 1 szt.
- Olej – 1 łyżka
- Przyprawa do grilla – 1 łyżeczka
- Papryka wędzona
Dopraw schab przyprawami i grilluj na złoty kolor.
Masło tymiankowo-cytrynowe:
- Masło premium firmy Jagr– 100 g
- Cebula – 30 g
- Tymianek – kilka gałązek
- Sok z jednej cytryny
- Otarta skórka z jednej cytryny
- Sól
- Czarny pieprz
- Oliwa – 15 ml
Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na jasnozłoty kolor, dodaj masło i pozostałe składniki. Ogrzewaj powoli, dodając usmażony schab. Opcjonalnie dodaj ząbek pokrojonego w plasterki czosnku.
Sałatka letnia:
- Kilka listków sałaty
- Filety z pomarańczy
- Ulubione warzywa sezonowe
- Sok z pomarańczy
- Tzatziki od Jagr
Sałatę porwij na drobne kawałki, pokrój warzywa. Wymieszaj wszystkie składniki, połącz z tzatikami. Potrawa idealnie smakuje z dodatkiem listków świeżo pokrojonej mięty.
Partner:
Partner serwisu:

Wideo