Nadziewane pieczarki:
- Pieczarki – 3 szt.
- Cebula – 20 g
- Ser camembert – 40 g
- Natka pietruszki
- Sól firmy Cykoria
- Pieprz czarny firmy Cykoria
- Opcjonalnie: oregano i bazylia od Cykorii
Pieczarki wydrąż tak, żeby zrobić miejsce na nadzienie. Nóżki pieczarek posiekaj drobno i wymieszaj z pokrojoną w kostkę cebulą. Posiekaj natkę pietruszki i drobno pokrój ser camembert. Wymieszaj wszystko i dopraw. Tak przygotowanym farszem nadziewaj wydrążone pieczarki. Następnie zawiń je w folie aluminiową i piecz na grillu przez około 10 minut.
Sałata rzymska i pomidory:
- Sałata rzymska – 0,5 szt.
- Sos winegret
- Przyprawa do grilla
- Przyprawa BBQ firmy Cykoria
- Pomidor – 0,5 szt.
Sałatę oraz pomidora namocz w sosie winegret. Posyp przyprawami do grilla i BBQ. Grilluj warzywa na złoty kolor. Pod koniec grillowania dodaj świeży tymianek i cebulkę dla aromatu (opcjonalnie).
Partner:
Partner serwisu:

Wideo