https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na nadziewane pieczarki portobello na pieczonej sałacie rzymskiej

x

Nadziewane pieczarki:

  • Pieczarki – 3 szt.
  • Cebula – 20 g
  • Ser camembert – 40 g
  • Natka pietruszki
  • Sól firmy Cykoria
  • Pieprz czarny firmy Cykoria
  • Opcjonalnie: oregano i bazylia od Cykorii

Pieczarki wydrąż tak, żeby zrobić miejsce na nadzienie. Nóżki pieczarek posiekaj drobno i wymieszaj z pokrojoną w kostkę cebulą. Posiekaj natkę pietruszki i drobno pokrój ser camembert. Wymieszaj wszystko i dopraw. Tak przygotowanym farszem nadziewaj wydrążone pieczarki. Następnie zawiń je w folie aluminiową i piecz na grillu przez około 10 minut.

Sałata rzymska i pomidory:

  • Sałata rzymska – 0,5 szt.
  • Sos winegret
  • Przyprawa do grilla
  • Przyprawa BBQ firmy Cykoria
  • Pomidor – 0,5 szt.

Sałatę oraz pomidora namocz w sosie winegret. Posyp przyprawami do grilla i BBQ. Grilluj warzywa na złoty kolor. Pod koniec grillowania dodaj świeży tymianek i cebulkę dla aromatu (opcjonalnie).

Partner:

Partner serwisu:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pozostałe

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska