Przepis na nadziewane pieczarki portobello na pieczonej sałacie rzymskiej

xZaktualizowano 

Wideo

Zobacz galerię (2 zdjęcia)

Nadziewane pieczarki:

  • Pieczarki – 3 szt.
  • Cebula – 20 g
  • Ser camembert – 40 g
  • Natka pietruszki
  • Sól firmy Cykoria
  • Pieprz czarny firmy Cykoria
  • Opcjonalnie: oregano i bazylia od Cykorii

Pieczarki wydrąż tak, żeby zrobić miejsce na nadzienie. Nóżki pieczarek posiekaj drobno i wymieszaj z pokrojoną w kostkę cebulą. Posiekaj natkę pietruszki i drobno pokrój ser camembert. Wymieszaj wszystko i dopraw. Tak przygotowanym farszem nadziewaj wydrążone pieczarki. Następnie zawiń je w folie aluminiową i piecz na grillu przez około 10 minut.

Sałata rzymska i pomidory:

  • Sałata rzymska – 0,5 szt.
  • Sos winegret
  • Przyprawa do grilla
  • Przyprawa BBQ firmy Cykoria
  • Pomidor – 0,5 szt.

Sałatę oraz pomidora namocz w sosie winegret. Posyp przyprawami do grilla i BBQ. Grilluj warzywa na złoty kolor. Pod koniec grillowania dodaj świeży tymianek i cebulkę dla aromatu (opcjonalnie).

Partner:

Partner serwisu:

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3