Nadziewane pieczarki:
- Pieczarki – 3 szt.
- Cebula – 20 g
- Ser camembert – 40 g
- Natka pietruszki
- Sól firmy Cykoria
- Pieprz czarny firmy Cykoria
- Opcjonalnie: oregano i bazylia od Cykorii
Pieczarki wydrąż tak, żeby zrobić miejsce na nadzienie. Nóżki pieczarek posiekaj drobno i wymieszaj z pokrojoną w kostkę cebulą. Posiekaj natkę pietruszki i drobno pokrój ser camembert. Wymieszaj wszystko i dopraw. Tak przygotowanym farszem nadziewaj wydrążone pieczarki. Następnie zawiń je w folie aluminiową i piecz na grillu przez około 10 minut.
Sałata rzymska i pomidory:
- Sałata rzymska – 0,5 szt.
- Sos winegret
- Przyprawa do grilla
- Przyprawa BBQ firmy Cykoria
- Pomidor – 0,5 szt.
Sałatę oraz pomidora namocz w sosie winegret. Posyp przyprawami do grilla i BBQ. Grilluj warzywa na złoty kolor. Pod koniec grillowania dodaj świeży tymianek i cebulkę dla aromatu (opcjonalnie).
Partner:
Partner serwisu:
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Nagrali dzikie pląsy Nataszy Urbańskiej. Coś jej wystawało spod sukienki...
- Eleni od trzydziestu lat żyje bez córki. Jej grobu można nawet nie zauważyć
- Kurdej-Szatan wraca do TVP! To już pewne, szykują dla niej coś specjalnego
- Były ukochany Maryli nieźle się urządził! Jasiński mieszka lepiej niż ona! | ZDJĘCIA