Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na nadziewane pieczarki portobello na pieczonej sałacie rzymskiej

x

Nadziewane pieczarki:

  • Pieczarki – 3 szt.
  • Cebula – 20 g
  • Ser camembert – 40 g
  • Natka pietruszki
  • Sól firmy Cykoria
  • Pieprz czarny firmy Cykoria
  • Opcjonalnie: oregano i bazylia od Cykorii

Pieczarki wydrąż tak, żeby zrobić miejsce na nadzienie. Nóżki pieczarek posiekaj drobno i wymieszaj z pokrojoną w kostkę cebulą. Posiekaj natkę pietruszki i drobno pokrój ser camembert. Wymieszaj wszystko i dopraw. Tak przygotowanym farszem nadziewaj wydrążone pieczarki. Następnie zawiń je w folie aluminiową i piecz na grillu przez około 10 minut.

Sałata rzymska i pomidory:

  • Sałata rzymska – 0,5 szt.
  • Sos winegret
  • Przyprawa do grilla
  • Przyprawa BBQ firmy Cykoria
  • Pomidor – 0,5 szt.

Sałatę oraz pomidora namocz w sosie winegret. Posyp przyprawami do grilla i BBQ. Grilluj warzywa na złoty kolor. Pod koniec grillowania dodaj świeży tymianek i cebulkę dla aromatu (opcjonalnie).

Partner:

Partner serwisu:

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska