Wołowina nadziewana serem:
- Mięso mielone wołowe – 150 g
- Ser Hrabiego Kazimierza ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej – 30 g
- Natka pietruszki
- Sól
- Pieprz
- Musztarda – 20 g
- Ketchup – 15 g
- Cebulka – 15 g
- Czosnek – 1 ząbek
Cebulkę pokrój w kostkę, czosnek drobno pokrój, natkę pietruszki posiekaj i dodaj do mięsa. Dodaj pozostałe składniki – oprócz sera – i dokładnie wyrób. Podziel mięso na dwie części i uformuj około jednocentymetrowe krążki. Ser pokrój w plastry, nałóż na jeden z krążków, następnie przykryj kolejnym. Dobrze zaklej rogi ciasta, tak żeby ser nie wytopił się podczas grillowania. Usmaż na złoty kolor.
Dip serowo-pomidorowy:
- Pomidor – 1 szt.
- Cebulki – 30 g
- Koncetrat pomidorowy – 25 g
- Masło – 25 g
- Kilka listków świeżej bazylii
- Ser Hrabiego Kazimierza ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej – 50 g
- Czosnek – 1 ząbek
- Śmietana kremowa – 25 ml
- Sól
- Pieprz czarny
Cebulkę pokrój w kosteczkę i usmaż wraz z rozgniecionym czosnkiem, dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat. Podlej odrobiną wywaru lub wody. Dodaj śmietanę i dopraw. Ser pokrój w drobną koteczkę i dodaj na koniec.
Rumsztyki podawaj na grillowanym toście, polane dipem, z dodatkiem sałat.
Partner:
Partner serwisu:

Wideo