https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na chrupiące tosty z grillowaną wołowiną nadziewaną serem i ziołami

x

Wołowina nadziewana serem:

  • Mięso mielone wołowe – 150 g
  • Ser Hrabiego Kazimierza ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej – 30 g
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Musztarda – 20 g
  • Ketchup – 15 g
  • Cebulka – 15 g
  • Czosnek – 1 ząbek

Cebulkę pokrój w kostkę, czosnek drobno pokrój, natkę pietruszki posiekaj i dodaj do mięsa. Dodaj pozostałe składniki – oprócz sera – i dokładnie wyrób. Podziel mięso na dwie części i uformuj około jednocentymetrowe krążki. Ser pokrój w plastry, nałóż na jeden z krążków, następnie przykryj kolejnym. Dobrze zaklej rogi ciasta, tak żeby ser nie wytopił się podczas grillowania. Usmaż na złoty kolor.

Dip serowo-pomidorowy:

  • Pomidor – 1 szt.
  • Cebulki – 30 g
  • Koncetrat pomidorowy – 25 g
  • Masło – 25 g
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Ser Hrabiego Kazimierza ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej – 50 g
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Śmietana kremowa – 25 ml
  • Sól
  • Pieprz czarny

Cebulkę pokrój w kosteczkę i usmaż wraz z rozgniecionym czosnkiem, dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat. Podlej odrobiną wywaru lub wody. Dodaj śmietanę i dopraw. Ser pokrój w drobną koteczkę i dodaj na koniec.

Rumsztyki podawaj na grillowanym toście, polane dipem, z dodatkiem sałat.

Partner:

Partner serwisu:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pozostałe

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska