Wołowina nadziewana serem:
- Mięso mielone wołowe – 150 g
- Ser Hrabiego Kazimierza ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej – 30 g
- Natka pietruszki
- Sól
- Pieprz
- Musztarda – 20 g
- Ketchup – 15 g
- Cebulka – 15 g
- Czosnek – 1 ząbek
Cebulkę pokrój w kostkę, czosnek drobno pokrój, natkę pietruszki posiekaj i dodaj do mięsa. Dodaj pozostałe składniki – oprócz sera – i dokładnie wyrób. Podziel mięso na dwie części i uformuj około jednocentymetrowe krążki. Ser pokrój w plastry, nałóż na jeden z krążków, następnie przykryj kolejnym. Dobrze zaklej rogi ciasta, tak żeby ser nie wytopił się podczas grillowania. Usmaż na złoty kolor.
Dip serowo-pomidorowy:
- Pomidor – 1 szt.
- Cebulki – 30 g
- Koncetrat pomidorowy – 25 g
- Masło – 25 g
- Kilka listków świeżej bazylii
- Ser Hrabiego Kazimierza ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej – 50 g
- Czosnek – 1 ząbek
- Śmietana kremowa – 25 ml
- Sól
- Pieprz czarny
Cebulkę pokrój w kosteczkę i usmaż wraz z rozgniecionym czosnkiem, dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat. Podlej odrobiną wywaru lub wody. Dodaj śmietanę i dopraw. Ser pokrój w drobną koteczkę i dodaj na koniec.
Rumsztyki podawaj na grillowanym toście, polane dipem, z dodatkiem sałat.
Partner:
Partner serwisu:
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"