Rumsztyk z soczewicą:
- Mięso mielone wieprzowo-wołowe – 120 g
- Ugotowana soczewica – 40 g
- Natka pietruszki – 10 g
- Świeże listki tymianku
- Sól
- Pieprz
- Szczypiorek
Zioła drobno posiekaj, wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj okrągły stek grubości około jednego centymetra. Grilluj na złoty kolor.
Sałatka z kapusty z sosem majonezowo-mietowym:
Majonez Pomorski Stołowy firmy Ocetix– 30 g
Kapusta biała – 120 g
Listki mięty
Sok z cytryny
Jogurt grecki – 25 g
Sól
Czarny pieprz
Kapustę pokrój w cienkie paseczki, majonez wymieszaj z jogurtem i posiekaną miętą. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połącz kapustę z sosem.
Dresing majonezowo-serowy z czosnkiem i oregano:
- Majonez Pomorski Stołowy firmy Ocetix – 50 g
- Jogurt grecki – 20 g
- Ser śmietankowy lub dojrzewający – 30 g
- Sól
- Pieprz
- Czosnek – 3 ząbki
- Świeże listki oregano
Ser zetrzyj na drobnej tarce lub bardzo drobno pokrój. Czosnek rozetrzyj. Listki oregano pokrój drobniutko. Połącz wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem.
Ziemniaczki z patelni:
- Ugotowane ziemniaki – 2 szt.
- Cebula – 30 g
- Oliwa – 2 ml
- Masło – 25 g
- Świeża gałązka rozmarynu
- Tymianek – 2 gałązki
- Sól
- Pieprz czarny
Ziemniaki usmaż na oliwie na złoty kolor. Dodaj cebulę i zioła, a na koniec masło. Dopraw solą i pieprzem. Ogrzewaj chwilę i podawaj na sosie majonezowo-serowym.
Partner:
Partner serwisu:

Wideo