MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na rosół włoski z jajkiem i parmezanem [wideo]

Redakcja
Przepis na rosół włoski z jajkiem i parmezanem
Przepis na rosół włoski z jajkiem i parmezanem x-link
Przygotuj wraz z Agatą Ziemnicką i Olgą Kwiecińską-Kaplińską, prowadzącymi program "Rewolucja na talerzu" rosół włoski z jajkiem i parmezanem.

Składniki:

Na wywar: 500 g wołowiny, 1 mała kostka cielęca, 1 i 1/2 l zimnej wody, 1 marchewka, 3 łodygi selera, 2 pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka ziarnistego pieprzu, 1 łyżeczka ziela angielskiego, 1 listek laurowy, kilka gałązek tymianku,sól
Dodatkowo: 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa, 4 jajka, 4 łyżki startego parmezanu

Sposób przygotowania:

Oczyść cebulę z pierwszej brudnej warstwy i nieobraną przekrój na pół. Połóż płaską częścią na rozgrzanej suchej patelni by zbrązowiała. Obierz marchewkę i ząbek czosnku.

Pomidora pokrój w ćwiartki. Mięso, kostkę cielęcą, ząbek czosnku, opaloną cebulę, przyprawy (poza solą) i zioła wrzuć do garnka i zalej zimną wodą, gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Po godzinie dodaj marchewkę, łodygi selera, pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę. Gotowy wywar przecedź przez gęste sito i posól.

Kromki chleba grilluj na patelni. Rozłóż po kawałku grillowanego chleba do głębokich talerzy, wbij obok nich po jajku, posyp parmezanem i zaleje gorącym wywarem

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska