https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pyszności z naszych stołów na festiwalu w Strzelcach

(aj)
Najlepsze potrawy wybierało jury
Najlepsze potrawy wybierało jury Dariusz Nawrocki
To było prawdziwe święto dla łasuchów. W Strzelcach odbył się "Festiwal Swojskiego Jadła".

Festiwal smaku w Strzelcach

Ważną częścią spotkania był konkurs kulinarny. W kategorii dania jednogarnkowe za najlepszą potrawę uznano żurek Hanny Erdmann z Wylatowa. Drugie miejsce przyznano Irenie Węckiej z Krzekotowa za gołąbki, a trzecie za pyzy z mięsem Helenie Diupero z Lubieszewa.

Przeczytaj także:Strzelce Dolne. Spotkajmy się na Święcie Śliwki

W kategorii potraw "z rybą w roli głównej" pierwsze miejsce przyznano Marioli Mocnej ze Strzelec za rybę po grecku. Drugie miejsce dostała Małgorzata Łoś z Ratowa za karpia w cebuli, a trzecie Irena Eberle z Lubieszewa, także za rybę po grecku.

Kolejna kategoria to "skarby z mojej spiżarni". Tu najwyżej oceniono dżem z dyni Aleksandry Nowakowskiej z Krzyżanny. Dalej: smarowidło swojskie Sylwii Grabowskiej z Wylatowa oraz cukinię na słodko Jadwigi Tabat ze Strzelec.

Czytaj e-wydanie »

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

m
mateo
ale ten wasz czarny pasibrzuch się spasł, weż sie do roboty albo mniej żr.j
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska