Festiwal smaku w Strzelcach
Ważną częścią spotkania był konkurs kulinarny. W kategorii dania jednogarnkowe za najlepszą potrawę uznano żurek Hanny Erdmann z Wylatowa. Drugie miejsce przyznano Irenie Węckiej z Krzekotowa za gołąbki, a trzecie za pyzy z mięsem Helenie Diupero z Lubieszewa.
Przeczytaj także:Strzelce Dolne. Spotkajmy się na Święcie Śliwki
W kategorii potraw "z rybą w roli głównej" pierwsze miejsce przyznano Marioli Mocnej ze Strzelec za rybę po grecku. Drugie miejsce dostała Małgorzata Łoś z Ratowa za karpia w cebuli, a trzecie Irena Eberle z Lubieszewa, także za rybę po grecku.
Kolejna kategoria to "skarby z mojej spiżarni". Tu najwyżej oceniono dżem z dyni Aleksandry Nowakowskiej z Krzyżanny. Dalej: smarowidło swojskie Sylwii Grabowskiej z Wylatowa oraz cukinię na słodko Jadwigi Tabat ze Strzelec.
Czytaj e-wydanie »